Πλούσια δράση στον φιλανθρωπικό αγώνα καλαθοσφαίρισης

Με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την ανέγερση Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/5), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στο κλειστό στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο, φιλανθρωπικός αγώνας καλαθόσφαιρας μεταξύ της ομάδας της Κυβέρνησης και της ομάδας του γνωστού κωμικού και παρουσιαστή, Λούη Πατσαλίδη, ο οποίος συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Γκολ στη Ζωή» και από την εκπομπή Λούης Night Show. Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλαθοσφαιριστών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν θα συνεισφέρει το κράτος προς τον ευγενή σκοπό του αγώνα, απάντησε «βεβαιότατα», προσθέτοντας ότι «το κράτος είναι πάντοτε αρωγός. Είναι γνωστό ότι και στη βρεφοκομική κλινική που θα ανεγερθεί το κράτος θα συνεισφέρει σημαντικά».

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενισχύουμε τις προσπάθειες του ΄Γκολ στη Ζωή΄ με πρωτοβουλία των εξαίρετων ποδοσφαιριστών, όπως και τις προσπάθειες του Λούη, προκειμένου να γίνει και από τον ιδιωτικό τομέα μια συνεισφορά για ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις για τον φιλανθρωπικό αγώνα καλαθόσφαιρας, στον οποίον πήραν μέρος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «είμαστε εδώ για έναν ευγενή σκοπό και η παρουσία της Κυβέρνησης έχει σκοπό να δώσει αυτό το μήνυμα», ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και είναι κάτι πολύ σημαντικό, διότι πρέπει να υπάρχει η συνεργασία της Κυβέρνησης με την κοινωνία των πολιτών».

Στην ομάδα του Λούη Πατσαλίδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Ανδρέας Σιζόπουλος, Βασίλης Κούνας, Σοφία Θεολόγου, όπως και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου. Αρκετό μπασκετικό χρώμα είχε και η ομάδα της Κυβέρνησης, στην οποία μεταξύ άλλων αγωνίστηκε η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια Άντρια Πιτσιλλίδου, η πρώην καλαθοσφαιρίστρια του Κεραυνού, Αντωνία Χατζηχάννα, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δώρος Ασιήκκαλης, ο προπονητής της ακαδημίας ΝΒΑ BC, Μάριος Αναξαγόρου και οι προπονητές του Όλυμπου Αγλαντζιάς, Ευρυπίδης Ανδρέου και Γιάννος Παντελίδης.

Για την ιστορία, η αγώνας κρίθηκε στο καλάθι, με την ομάδα του Λούη Πατσαλίδη να κερδίζει τον αγώνα με 57-55.

*** Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα ***

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s