Εβδομάδα Χαλαρής Γραβάτας 18-24 Φεβρουαρίου 2019

Τo Europa Uomo Cyprus τα τελευταία 10 χρόνια αφιερώνει την τρίτη βδομάδα του Φεβρουαρίου σε μια εντατική επιθετική ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη.

Σκοπός είναι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση όλων, αλλά και η παροχή ψυχολογικής  στήριξης και οικονομικής βοήθειας στους πάσχοντες.

Μέσα στα πλαίσια της δράσης αυτής την εβδομάδα 18 -24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η εκστρατεία «Εβδομάδα Χαλαρής Γραβάτας» με την στήριξη μεγάλης ομάδας εθελοντών αλλά και προσωπικοτήτων από όλη την Κύπρο.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε  δημοσιογραφική διάσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ισαϊα τους οποίους η όλη εκστρατεία είναι υπό την αιγίδα.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη ομιλητές ήταν: o Πρόεδρος του Europa Uomo της Ευρώπης κ. Andre Desschamps, ο Kenn Mastriss Μέλος Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ασθενείς, ο Σταύρος Χαραλάμπους Πρόεδρος Ουρολογικής Εταιρείας Κύπρου, ο Μάριος Κουλούμας Πρόεδρος Παγκύπριας  Ομοσπονδίας Ασθενών, Πρόεδρος και μέλη του Europa Uomo Cyprus.
Εβδομάδα Χαλαρής Γραβάτας

Europa Uomo

Το σωματείο Europa Uomo Κύπρου φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με καρκίνο του προστάτη. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί πλήρες μέλος του συνασπισμού Europa Uomo.

Είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις του και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη και στην οικογένεια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειας του.

Σκοπός της ίδρυσης του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας , γεγονός που θα επιτευχθεί μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Όραμα μας, μια κοινωνία απαλλαγμένη από την απειλή του καρκίνου του προστάτη, στην οποία να διασφαλίζεται η ποιότητα και το δικαίωμα στη ζωή.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpaskcyprus%2Fvideos%2F2333691210234103%2F&show_text=0&width=560

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s